Üye ol
Şifremi unuttum | Onay kodum gelmedi
Yardım

Bir blogcunun 20 sırrı.
webmaster28
Üye
webmaster28

Puan: 1100

webmaster28 şu anda çevrimdışı
Gönderilme Tarihi: 15 Kasım 2010 22:10:21

Online günlük tutanlar ya da tutmaya niyetli olanlar için ilgi çekici notlar…

1. Henüz başlamadıysanız bugün doğru gün

Bir blog sahibi olmak ilginizi çekiyorsa, ileride geç kaldığınız her gün için pişmanlık duyabilirsiniz. Bu yüzden bahaneleri bir kenara bırakıp hemen başlayın.

2. Gerçekten sevdiğiniz konularda yazın.

Blogunuzun konusuna karar verirken kendinize keskin sınırlar çizmeyin. Blog yazarken başarılı olmanın ilk şartı gerçekten hakim olduğunuz ve sevdiğiniz konularda yazmak.

3. Niyetiniz ciddiyse kendi alan adınızı alın

Birçok blogcu öncelikle Blogger.com veya Blogcu.com benzeri servisleri kullanarak başlıyor ve sonra kendi alan adına geçiyor. Bu işe uzun yıllar devam etmeye kararlıysanız kendi alan adınızla yola çıkmanızda yarar var.

4. Blogunuzun adı alan adınızla aynı olsun

Takipçilerinizin akıllarında kolayca yer etmesi için blogunuzun adıyla kullandığınız alan adının aynı olması önemli bir avantaj. Bu yaklaşım, sadık takipçilere sahip olmak isteyenlerin işini kolaylaştıracaktır.

5. Doğru altyapıyı kullanın

Blogunuzun içeriği ne kadar güçlü olursa olsun, kullanmakta olduğunuz altyapı her zaman önem taşıyacaktır. WordPress gibi başarılı bir yapısı olan ve eklentilerle geliştirilebilen ücretsiz bir sistemi tercih etmenizde yarar var.

6. Düzenli aralıklarla yazın

Sadık takipçiler kazanmak için önem vermeniz gereken konulardan biri de istikrar. Blogunuza düzenli aralıklarla yazı ekleyerek takipçilerinizi hayal kırıklığına uğratmamanızda yarar var. Takipçilerinize yazı eklenme sıklığını net şekilde bildirmeyi de düşünebilirsiniz.

7. Yazdıklarınızı yayınlamadan önce okuyun

Farklı ruh halleriyle yazdığınız yazıların bir süre sonra blogunuzun tarzıyla uyumsuz duygular yarattığını görebilirsiniz. Bu yüzden yazdıklarınızı yayınlamadan önce son bir kez dikkatle okuyun ve tarzınızı koruduğunuzdan emin olun.

8. Diğer blogcularla bağlantı kurun

Blog okuyucuları çoğu zaman okumakta oldukları blogun yönlendirmesiyle yeni bloglar keşfeder ve onlara bağlanırlar. Bu yüzden ilginizi çeken diğer blogcularla tanışın ve blogunuza bağlantılar vermelerini sağlayın.

9. Kendi yazılarınıza yorum ekleyin

Blog takipçilerinizin yazılarınıza yaptıkları yorumları takip edin ve zaman zaman kendiniz de yorum yazarak yakınlarda olduğunuzu onlara hissettirin. Seslerini duyuyor olmanız takipçilerinizin duygusal anlamda blogunuza bağlanmasını kolaylaştıracaktır.

10. Erişilebilirliğe önem verin

Blogunuz için elbette gözünüze en hoş görünen tasarımı seçmelisiniz. Fakat ne olursa olsun metinlerin kolayca okunduğundan ve resimlerin rahatça incelenebildiğinden emin olmalısınız. Blogunuzun tasarımı güzel görünürken ziyaretçinin işini de kolaylaştırmalı.

11. Blogunuzu tanıtın

Blogunuzda güzel bir içerik yarattıktan sonra oturup Google’ın size ziyaretçi göndermesini beklemek yerine tanıtım için çaba gösterin. Blograzzi.com gibi blogların tanıtıldığı ve karşılaştırıldığı ortamlara adım atmak tanınmanızı hızlandıracaktır.

12. Ziyaretçilerinize sorular sorun

Blogunuzdaki yorumları çoğaltmak için yapabileceğiniz en uygun hareketlerden biri, yazdığınız yazıların sonunda ziyaretçinize sorular yöneltmektir. Ziyaretçilerinizin bahsettiğiniz konudaki fikrini sorarak onları oyuna dahil etmekten çekinmeyin.

13. Yedekte yazı bulundurun

Tatile çıktığınız ya da farklı sebeplerle bilgisayarınızdan uzak kaldığınız dönemlerde blogunuza yazı ekleyemeyeceğinizi göz önünde bulundurarak “yedek yazılar” hazırlayın. Sadık ziyaretçilerinizi bekletmemek için gerektiği zaman bu yazıları yayına alabilirsiniz.

14. Yazı dizileri kullanın

Bir konunun tamamını tek bir yazıda anlatmak yerine içeriği iki ayrı yazıya bölmek ve başlıkların sonuna 1, 2 gibi numaralar eklemek verimli olabilir. Uzun bir yazının sonuna doğru dağılan dikkatleri tazeleyebileceğiniz gibi bağlılığı da artırabilirsiniz.

15. Google Analytics kullanın

Blogunuzun ziyaretçi trafiğini incelemek için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz servislerden biri Google Analytics’tir. Kolayca kurulan bu servis sayesinde ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları gezdiklerini inceleyebilir ve blogunuzu bu yönde geliştirebilirsiniz.

16. Kopyalanmış içerikten uzak durun

İçeriğin tartışmasız “kral” olduğu internet dünyasında başarıyı yakalamanın ilk şartlarından biri de özgün olmak. Bu yüzden daha önce başka sayfalarda yayınlanmış olan içeriği blogunuzdan uzak tutmanızda yarar var.

17. Diğer blogları takip edin

Başarılı olduğunu düşündüğünüz diğer popüler blogları yakından takip etmeniz ve nasıl bir yol izlediklerini incelemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Bu sayede gözünüze çarpan başarılı özellikleri blogunuza aktarabilir veya yeni fikirler geliştirebilirsiniz.

18. Blogunuzda kendinizi gösterin

Sadık ziyaretçiler kazanmak için samimi olmak büyük önem taşıyor. Ziyaretçilerinizi yalnızca yazılarınızla karşılamak yerine blogunuzun bir köşesinde gerçek bir resminizi bulundurmak, sizi takip eden kitleyle samimiyetinizi artıracaktır.

19. Ziyaretçiler size ulaşabilsin

Blogunuzun bir köşesinde size ulaşmak isteyen ziyaretçilere yol gösterecek bir bağlantı bulundurun. Ziyaretçileriniz basit bir iletişim formunu doldurarak size ulaşabilecekleri gibi, doğrudan yayınladığınız e-posta adresini de kullanabilirler.

20. Alıntı yaptığınızda kaynak gösterin

Bir başkası tarafından hazırlanmış içeriği blogunuzda kullandığınızda kaynak göstermeyi asla unutmayın. Bu etik olarak yerinde olacağı gibi ileride yasal sorunlar yaşama riskinizi de azaltacaktır.

Kaynak : http://www.pcnet.com.tr/makaleler/internet/2010/05/20/blogcular-icin-20-puf-noktasi/Bağlantı dışarı gidiyor


h4yfans
Üye
h4yfans

Puan: 150

h4yfans şu anda çevrimdışı
Gönderilme Tarihi: 19 Kasım 2010 20:53:32 | # 1

artık blogdan çok twitter kullanılıyor.

NeRoN
Üye
NeRoN

Puan: 150

NeRoN şu anda çevrimdışı
Gönderilme Tarihi: 05 Aralık 2010 00:33:29 | # 2

süper bilgiler var saolun.

kubilayoral
Üye
kubilayoral

Puan: 227

kubilayoral şu anda çevrimdışı
Gönderilme Tarihi: 20 Temmuz 2011 15:54:13 | # 3

Seo açısından güzel ve önemli bir makale. Yıllardır blog tutarım eksiklerimi öğrendim.
Sayfalar:
[1]
1.3.0
Kullanım Şartları - İletişim - Öner
29 Temmuz 2014 Salı 14:54:15